Άλλος ένας εκτός "παραγωγικής διαδικασίας"

Zεις για να δουλεύεις, δουλεύεις για να ζεις. Τίποτα από τα δυο πια. Έμεινα χωρίς δουλειά. Και το απολαμβάνω...

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Λεφτά θα υπάρχουν (λέμε τώρα). Δουλειές θα υπάρχουν;

Σε πρωτοφανή πακέτα κινήτρων ενδεχομένως να στραφεί η Fed προκειμένου να ενισχυθεί ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και να κλείσει η τεράστια ψαλίδα της ανεργίας που πλήττει 15 εκατομμύρια Αμερικανούς και δεν έχει υποχωρήσει παρά τα γενναία κίνητρα που έχει δώσει μέχρι σήμερα η κεντρική αμερικανική τράπεζα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg News, η ανεργία δεν θα υποχωρήσει φέτος κάτω από τα επίπεδα του 9,4% που ήταν τον Μάιο 2009, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν εκτιμούν ότι τον Δεκέμβριο μειώθηκε στο 9,7% από 9,8% που ήταν τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα, η κεντρική αμερικανική τράπεζα σημειώνει ότι ο ρυθμός ανάκαμψης αναμένεται «να διατηρηθεί σε μέτρια επίπεδα, ενώ η ανεργία και ο πληθωρισμός θα αποκλίνουν για κάποιο διάστημα από τους στόχους της επιτροπής».

Η υπογράμμιση δική μου για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Οι στρατιές ανέργων μεγαλώνουν και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, ακόμα κι αν φανεί το πρώτο αμυδρό φως στο βάθος του οικονομικού μας τούνελ. Μην περιμένεις από τον εργοδότη να ξυπνήσει μια ωραία ημέρα και να πει "φέρτε μου ακόμα δέκα μισθούς να πληρώνω", από τη στιγμή που πιστεύει πως μπορεί να ξεζουμίσει τους υπαλλήλους που ήδη έχει κι όποτε του κάνουν κόνγξες να τους αντικαθιστά εύκολα με άλλους. Στις ΗΠΑ έλαβαν το μήνυμα. Στην Ελλαδα, θα περιμένουν πρώτα οι πολιτικοί να δουν μερικά ακόμα χέρια να έρχονται καταπάνω τους; 

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλάδα η εργοδοσία θα ακολουθήσει πολιτική "Πρατηρίου Καυσίμων".

    Το πετρέλαιο ανεβαίνει. Η τιμή τους ανεβαίνει.
    Το πετρέλαιο πέφτει. Η τιμή τους μένει σταθερή.

    Δηλαδή.

    Διώχνουμε τον κόσμο.
    Ο κόσμος φοβάται.
    Μένει με λίγα.
    Προσλαμβάνουμε πίσω τον κόσμο με λίγα.
    Βουαλά!
    Το ίδιο προσωπικό με μικρότερο μισθό.

    Η εσωτερική υποτίμηση πέτυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή