Άλλος ένας εκτός "παραγωγικής διαδικασίας"

Zεις για να δουλεύεις, δουλεύεις για να ζεις. Τίποτα από τα δυο πια. Έμεινα χωρίς δουλειά. Και το απολαμβάνω...

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Aυξάνετε όσο θέλετε τα διόδια. Εμείς δεν πληρώνουμε...


Φουντώνει το κίνημα «Stop στα διόδια» που πρεσβεύει την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων με ένα απλό σήκωμα της μπάρας. Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση η οποία δέχεται τις πιέσεις των μεγαλοεργολάβων και με αυτό ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους και στα κύρια άρθρα τους πολλές εφημερίδες - ανάμεσά τους η Καθημερινή και η Ελευθεροτυπία. Η μεν Καθημερινή στο κύριο άρθρο της επισημαίνει ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση της κοινής γνώμης με τα διόδια που πληρώνει σε τμήματα των εθνικών οδών τα οποία υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν νέους δρόμους. Η δε Ελευθεροτυπία, επίσης στο κύριο άρθρο της, τονίζει ότι για να πληρώσει κάποιος διόδια πρέπει ο αυτοκινητόδρομος να είναι ολοκληρωμένος, διαφορετικά όποιος εισπράττει είναι παράνομος! Η εφημερίδα προβλέπει ότι η σύγκρουση οδηγών και κυβέρνησης πιθανόν να έχει ανεξέλεγκτη εξέλιξη - ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας στο enet.gr . Σχετικά με την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς για το....θέμα των διοδίων στο Εθνος, κάποιος είπε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Θυμίζουμε οτι την Κυριακή στις 3 μ.μ. το κίνημα κατά των διοδίων έχει προγραμματίσει να ανοίξουν πανελλαδικά οι μπάρες σε όλες τις εθνικές οδούς για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

πηγή: zoornalistas

Συμπληρώνω: Τετάρτη, ώρα 9.30, Σχηματάρι. Οι σειρηνούλες στα διόδια βουίζουν κάθε δυο με τρια λεπτά. Βρίσκομαι στην ουρά, όταν ακούγεται ένα χειρόφρενο και η πόρτα του αγροτικού (από εκείνα τα θηρία των 250 και βάλε κυβικών) που βρίσκεται μπροστά στη μπάρα ανοίγει. Ενας θεόρατος τύπος με φόρμα εργασίας κατεβαίνει και χωρίς να κοιτάξει κανέναν σηκώνει με τα δυο χέρια τη μπάρα, της δίνει μια και την πετάει αριστερά. Η μπάρα βγαίνει από τη θέση της και στέκεται "ανάπηρη" σε ευθεία παράλληλη με τα αυτοκίνητα. Η σειρήνα σκούζει δειλά, σα σκυλάκι κανίς που προσπαθεί να φοβίσει ληστή. Η υπάλληλος στο κουβούκλιο ούτε που δίνει σημασία. Ρουτίνα. Κάποιοι χειροκροτούν.
Τελικά, δεν είναι μόνο το ότι τους αφαιρείς την είσπραξη, είναι και το σπάσιμο. Πρέπει να τρέχει υπάλληλος κάθε λίγο και λιγάκι να βάλει τη μπάρα στη θέση της. Αυτό μάλλον το διασκέδασα περισσότερο.
Επισημάνθηκε σήμερα στα ραδιόφωνα πως στη διένεξη μεταξύ πολιτών και εταιριών οδοποιίας για τα διόδια κανονικά δεν επιτρέπεται να επέμβει το κράτος. Δεν αφορά το κράτος και τον πολίτη, αλλά ένα φυσικό πρόσωπο κι ένα νομικό πρόσωπο. Αρμόδια είναι τα δικαστήρια γι αυτό. Αν χάσουν ένα σκασμό λεφτά σε μηνύσεις, ίσως τους πονέσει τελικά περισσότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου